22:21

1403/10/12

سنگ تمام

ایران در میان ده کشور اول دنیا از نظر جراحی زیبایی

زیبایی‌دوستی تا مرزی می‌تواند رفتار عادی تلقی شود که به شاکله و اصل هویت شخص لطمه وارد نکند.

لیلا ماهر روانشناس در مورد علت عمل های زیبایی در افراد گفت: میل به زیبایی و زیباتر شدن طبیعی است، اما این میل حد و اندازه دارد و اگر می‌بینیم از مرز‌های آن فراتر رفته، باید اشکال کار را در جای دیگری جستجو کنیم. زیبایی‌دوستی تا مرزی می‌تواند هنجار تلقی شود که به شاکله و اصل هویت شخص لطمه وارد نکند.

این روانشناس گفت: ظاهر بخش مهمی از هویت فرد است و در موقعیت‌های اجتماعی بلافاصله در برخورد با دیگران نمایان می‌شود، بنابراین اهمیت این سازه شخصیتی بسیار بارز است.

ظاهر فیزیکی قسمت مهمی از تصویر بدنی است زیرا اولین منبع اطلاعاتی است که دیگران برای تعاملات اجتماعی با فرد از آن استفاده می‌کنند. ظاهر اشخاص بخشی از نظام شخصیتی آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

ماهر در ادامه گفت: احساس لذت و غرور حاصل از زیبایی یا احساس ناخوشایند زیبا نبودن، شخصیت افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از آنجایی که زیبایی و زیباتر بودن حق طبیعی فرد است، انسان‌ها در تلاش‌اند نقاط ضعف و ناهنجار چهره و اندام خود را با جراحی‌های زیبایی تصحیح و ترمیم نمایند و ظاهر خود را جوان‌تر و زیباتر حفظ کنند تا خود را زیباتر و ارزشمندتر به اجتماع نشان دهند.

خودانگاره ها از کودکی در افراد شکل می گیرد

ماهر گفت: فردی تصویری از بدن و رفتار خود در ذهن دارد که به آن خودانگاره میگویند، که از کودکی به وسیله بازخورد‌های دیگران شکل می‌گیرد. بعضی از افراد خودانگاره مخدوش و دور از واقعیتی از خود دارند. مثلا تصور می‌کنند که به شدت زشت و بدشکل هستند در حالی که دیگران اصلا با این نظر آن‌ها موافق نیستند.

این روانشناس: خودانگاره‌ها به این دلیل که قدیمی هستند معمولا به راحتی تغییر نمی‌کنند و حتی با وجود جراحی و تغییر در جسم هم چندان عوض نمی‌شوند. در حقیقت تصویری که فرد از خود در ذهن دارد بدشکل است و نه بدن واقعی او. برخی افراد دچار مشکل Body dysmorphic disorder (بدریخت انگاری) هستند و دائما از خودشان ایراد می‌گیرند، عده‌ای دارای شخصیت مرزی، خودشیفته، نمایشی، وسواس و یا افسرده هستند که به سمت جراحی‌های زیبایی بدون هیچ دلیل خاصی می‌روند؛ و این جراحی‌ها تاثیر اندکی بر روی کاهش نگرانی آن‌ها دارد. همچنان تحقیقات نشان داده این افراد بعد از جراحی هایشان همچنان دارای عزت نفس و اعتمادبه نفس کمی برخوردارند.

 ایران در عمل های زیبایی در بین ده کشور اول

لیلا ماهر گفت: باید توجه داشت که تصویر بدنی ماهیتی ایستا ندارد، بلکه مدام در حال تغییر است و تحت تاثیر خلق، تجربیات فیزیکی و محیطی قرار می‌گیرد و ماهیت کاملا روانی دارد نه جسمانی. پژوهش‌های متعدد نشان داده اند که ایران در میان ده کشور اول دنیا از نظر جراحی زیبایی است؛ لذا برای اینکه افراد کمتر به سمت جراحی‌های زیبایی گرایش پیدا کنند بهتر است حتما قبل از جراحی با یک روانشناس خبره در این زمینه مشورت بگیرند، و مدتی تحت درمان باشند، تا اعتماد به نفس و عزت نفس خود را به دست بیاورند و این را بدانند، جذاب شدن و جذابیت از درون فرد منشا می‌گیرد نه از بیرون. این عامل نیاز به خودشناسی دارد؛ بنابراین به نظر من بهتر است مشکل افراد با ظاهرشان را به جای روش‌های طبی و جراحی، با اقدامات روانشناختی ومراجعه به روانشناس حل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن